Milloin sinä olet istunut alas ja miettinyt oikeasti omaa yritys toimintaasi?

Usein arki on niin kiireinen, että tulee vain suoritettua asioita eikä jouda ajattelemaan asioita muutamaa päivää pidemmälle. Pitkästä aikaa on kevään ja kesän aikana kuulunut ihania viestejä siitä, kuinka asiakasmäärät ovat kasvaneet ympäri suomea ja vapaita aikoja ei enää niin vain saa muutaman päivän päähän vaan ne menevät usean viikon päähän.

Pitkät työpäivät, helle, jatkuva kiire ja paine tekemättömistä töistä alkaa helposti painamaan mieltä. Vaikka niitä asiakkaita nyt on ja tuloja tulee tasaisesti, ei silti ole niin hyvä fiilis kuin voisi olla. Toisaalta on niitäkin liikkeitä, joissa asiakkaita ei vielä ole riittävästi.  Tilausten tekeminen jää helposti kiireen keskellä, ruoka tunnit lahjoitetaan asiakkaille samoin illan viimeiset ja ensimmäiset tunnit, juuri ne mitkä piti olla sitä omaa aikaa. Kun työpäivät venyvät, ei enää jaksa ja muista hoitaa juoksevia asioita. Stressi kasvaa ja pitäisi ehtiä kotiin perheen ja harrastusten pariin. Kuulostaako tutulta? Itse sorrun tähän samaan koko ajan. Haluan miellyttää muita ja olen työnarkomaani. Nytki kirjoitan tätä blogia puoli kymmenen illalla, kun pitäisi mennä saunaan ja rentoutua. Työt kasaantuvat ja into tarttua tekemättömiin töihin varsinkin näin helteellä kun töissä on sisällä + 28 astetta lämmintä eikä läpiveto tuo yhtään raitista ilmaa on olematon. Haluisi tehdä äkkiä työt pois alta ja lähteä kotiin. Siitä huolimatta lähtö aina viivästyy.

Väsymys omaan tekemiseen (luetaan tekemättömyyteen) lisääntyy eikä omaa liiketoimintaa tahdo millään jaksa viedä eteenpäin, vaikka näin oli tarkoitus kesänaikana tehdä. Yritänkin tehdä irtiottoja tekemällä jotain aivan muuta kuin omaa työtä. Viikonloppuna oli Puruvesi Popissa myymässä molempina iltoina kaljaa ja lauantaina olin pesemässä 4 tuntia ystäväni kahvilassa astioita. Eilen illalla tämä sitten lävähti suoraan päin näköä ja sai minut miettimään asioita uudessa valossa. Usein pienistä oivalluksista pienenkin levon jälkeen saa aivan uudenlaista potkua. Hankimme alkukesästä uima-altaan pihaan parinvuoden suunnittelun jälkeen, sillä lomia emme juurikaan ehdi pitämään kun miehellä kiireisin aika vuodesta töissä. Olin jo monta päivää suunnitellut meneväni lillumaan yksisarviseen ja ottamaan aurinkoa. Nyt aurinko oli mennyt jo ohi, mutta yritin siitä huolimatta rentoutua, vaikka jo vähän paleltikin ;).

Juuri kun suunnittelin lähteväni pois tuli Sannalta viesti kuinka voisimme nostaa tiettyjä tuotteita enemmän esille koulutuksissamme. Kellohan oli jo lähemmäs 22, joten Sannan 3 viikon kesäloma on tehnyt tehtävänsä ja sormet syyhyävät tarttua töihin enistä innokkaammin.

Jäin pohtimaan asiaa toden teolla, sillä yli 5000 artikkelin valikoimastamme ei kaikki ole vieläkään verkkokaupassa, saatikka niistä kaikista olisi kunnon kuvaa tai tuote infoa. On vaikea tehdä myyntiä, jos kukaan ei tiedä että tuotetta on edes saatavilla. Usein uppoudumme työhömme niin syvälle, että unohdamme suositella asiakkaalle uusia asioita. Olet varmaan huomannut, että niistä saa mainita useampaan kertaan, ennenkuin asiakas tekee asiaan minkäänlaista ostopäätöstä. Milloin viimeksi kerroin asiakkaillesi tuotteista, joita sinulla on runsaasti hyllyssä tai palveluista, joita haluaisit tehdä enemmän, mutta nyt niissä ei käy riittävästi asiakkaita?

 

Ehkä huomasit alkukesästä kun ilmoitin etten pitäisi lomaa vaan tekisin töitä rennolla otteella, käyden töissä vain pari tuntia. Heinäkuun loppu häämöttää enkä ole päässyt sitä vielä toteuttamaan. Onneksi sovitut menot irrottavat minut irti töistäni ja on pakko lähteä ajoissa kuten tänään lapsen yleisurheilu kilpailuihin. Kerron joku päivä lisää minkälaista mentaali valmennusta saan tehdä lapselle, joka ei voi osallistua mihinkään urheilulajiin ellei tiedä olevansa siinä paras.

Milloin sinä vedet henkeä ja lepäät, jotta voit katsoa toimintaasi uusin silmin ja ideoita alkaa lennellä. Minulle auttaa muutamankin päivän lepo ja virtaa alkaa taas olla ja ideoita syntyy. Moni luulee että olen paljon lomalla, mutta totuus on että viimeisen vuoden aikana olen pitänyt juhlapyhien lisäksi vain muutaman päivän lomaa. Yleensä nekin menee osaksi töitä tehden. Tiedän että tämä on aivan hullua. Viimekesän lomakin paloi huonon rekrytoinnin tuloksena ja vihelsinkin pelin poikki lomallani, jotta saisin edes vähän pidettyä oikeasti lomaa. Mutta entä tänä vuonna?

Toissa viikolla asiakas soitti ja kysyi milloin aion pitää lomaa vastasin, etten meinannut pitää ollenkaan. Kuitenkin siinä samalla vilkuilin kalenteria ja sanoin asiakkaalle, että itseasiassa pidänkin elokuussa vähän lomaa ja vedin viivoja kalenteriini. Näistä olen nyt tiukasti pitänyt kiinni. Katsotaan onko tämä oikeaa lomaa vai niiden rästihommien ja uusien koulutusmateriaalien työstämistä, mitä suunnittelin kesällä tekeväni. Se vain on todettava etten pysty venymään joka asiaan, vaikka kuinka niin haluaisin. Jostain on vain pakko luopua ja siirtää deadlineja. Varsinkin kun hyvin usein muuta määräävät aikataulujani hyvin pitkälle ja omat suunnitelmat saa jäävät taka-alalle. Nyt kun irrottaudun arkirutiineistani on se minulle omaa aikaa ja voin tehdä ihan mitä itse haluan Nennan ja Sannan hoitaessa juoksevat asiat.

Onko sinun kesäsi ollut hektistä vai oletko ehtinyt jo pitää lomaa? Tiedän että moni on siirtänyt lomiaan syksymmälle, mikä onkin aivan mahtavaa aikaa pitää lomaa. Itse olen pitänyt usein lomaa  syyslokakuussa kun miehen työt antavat enemmän periksi yhteiselle ajalle. Lokakuun alussa suuntaan Italian Toscanaan ihastuttavalle viinitilalle uima-altaan äärelle. Tavoitteenani on päästä poimimaan viinirypäleitä, sillä olen haaveillut siitä jo useita vuosikymmeniä. Matkaan en kuitenkaan ole lähdössä yksin vaan kerään kauneudenhoidon ammattilaisia aloittamaan matkaa omaan sisimpäänsä ja opiskelemaan askelia kohti omaa menestystä. La Dolce Vita PRO on hyvinvointi ja koulutustapahtuma juuri sinulle. Vielä tämän kuun ajan uutiskirjeen tilaajat saavat mahtavan Early Bird  tarjouksen koulutuksen hinnasta. Itsellänikin on vielä monta kiveä kääntämättä ja uutta oppii joka päivä. Kiitokseksi uutiskirjeen tilaamisesta olen kirjoittanut 3 nopea vinkkiä kuinka kasvatat asiakasmääriä nopeasti, mikäli sinulla on tarvista saada enemmän asiakkaita. Suosittelen lämpimästi Italian koulutukseen olipa sinulla liian vähän tai liikaa töitä. Tai osallistu LCN 30 vuotis seminaari viikonloppuun, jossa yhtenä luennon aiheena on ”Kuinka hinnoittelet itsesi lomalle”.

Syksy tuo siis tullessaan kaikkea ihanaa ja uutta.  Lähde rohkeasti mukaan oppimaan uutta kanssamme. Turhaan arkailet sopeutuvasi joukkoon. Tiedän kokomuksesta kun saman henkiset ihmiset kokoontuvat löytyy heiltä nopeasti yhteinen sävel ja hetken pääsätä tuntuu siltä, että oltaisiin tunnettu jo todella pitkään. Näin kävi myös minulle ja Heidille, joka on yksi Italian koulutusviikon valmentajista. Tapasimme hänen kanssaan vuosi sitten toukokuussa ja nyt tuntuu siltä että olisimimme tunteneet toisemme jo ikuisuuden. Heidiin voit tutustua juhlaviikonloppuna, sillä hän hoitaa tapahtuman valokuvauksen.

Heinäkuun helteistä yölläkin nauttien, Ansu

P.S. Kävin kesken kirjoituksen saunassa ja irtauduin hetkeksi työteosta <3

 

 

 

 

2018-07-25T00:05:09+00:00 24.07.2018|

Tunnetko minut tarinani?

Olen Adelain beauty Oy;n perustaja ja yrittäjä Ansu Malinen. Itseni lisäksi yhtiössä on osakkaina teini-ikäiset tyttäreni. Savonlinnassa 2010 perustettu yritys toimii koko Suomessa yhteystyökumppanina kauneudehoidon ammattilaisille.

Yritykseni toimii ammattikosmetiikan maahantuojana ja kouluttajana. Ammenna tietojani parturi-kampaajan ja kosmetologin perustutkinnoista sekä kolmesta erikoisammattitutkinnosta (kosmetologi, yritysjohtaminen ja tuotekehittäjä).  Työuraa on ehtinyt jo kertyä mukavasti, sillä minulla oli onnea päästä kesätöihin jo 12 vuotiaana. Viimeiset 30 vuotta olen toiminut kauneudenhoitoalla. Yrittäjä urani aloitin jo opiskelu aikana Tupperware jälleenmyyjänä ja ryhmänjohtajana (suomen nuorin). 90 – luvun laman aikana olin myös työttömänä, ennekuin menin toimistohommiin perheyritykseemme. Olenkin käsityöläisyrittäjä jo 3. sukupolvessa. Kauneudenhoito alalle palasin täyspäiväisesti 1994 sopimusyrittäjäksi ja ensimmäisen oman liikkeeni perustin 1998. Vuosiin on mahtunut paljon ja ruuhkavuosina tuli pyöritettyä 4 liikettä yhtä aikaa työllistäen 10 alan ammattilaista. Vuosien saatossa olen saanut kokea alamme ylä- ja alamäet yhdessä harjoittelijoiden, työssäoppijoiden, oppisopimusoppilaan ja sopimusyrittäjien kanssa.

KUINKA OLEN PÄÄTYNYT TÄHÄN PISTEESEEN

Tuskailin aina sitä kun rahat eivät millään riitä. Mainostin paikallislehdessä joka viikko (silloin ei vielä ollut sosiaalista mediaa) ja työntekijöillä oli suht hyvin töitä. Palkka rahat oli joka kuukausi kuitenkin revittävä jostain ja ihmettelin kovasti miksi uusia asiakkaita tuli hyvin, mutta he eivät varanneet uutta aikaa, vaan vasta vähän enne seuraavaa käyntiä 1 – 4 kk kuluttua.

Ihmettelin tätä kovasta, varsinkin kun itse olen vuosien varrella äitiyslomien ja opiskelujen jälkeen luonut uuden asiakaskunnan nollasta muutamassa kuukaudessa kolmekin kertaa. Tietenkin näissä on niitä, jotka siirtyivät minulle takaisin, mutta joukossa oli paljon uusia asiakkaita, jotka halusivat tulla vain minulle. Näin jälkeenpäin olen tullut siihen lopputulokseen, että hyvät sosiaaliset taidot, loistava ammattitaito, halu auttaa asiakasta yhdessä rakkaudesta ihanaa ammattiin saavuttivat tämän lopputuloksen. Oivalluksistani kerron teille myöhemmin lisää.

40 vuotiaana päätin että nyt tähän tulee loppu, en enää tee asiakaspalvelua siksi, että hankin muille palkkarahoja enkä itse ansaitse mitään. Pikkuhiljaa muutin yritykseni rakenteita niin että työskentelin yksinään ja siirryin naapuriin 160 neliön tiloista (joita en enää jaksanut siivota) pienempiin 75 neliön tiloihin. Myöhemmin niistä tiloista olisi ollut hyötyä, mutta siinä kohdassa liika oli liikaa. Kaikki sujui hyvin ja tuloja alkoi kertyä, mutta enhän minä paikoilleni osannut jäädä, jotain uutta puuttui. Niinpä aloin suunnittelemaan maahantuontia ja lopullisen sinetin aiheelle löin siinä yhteydessä, kun lupauduin järjestämään yksin Suomen kosmetologien yhdistyksen vuotuisen ammattimessutapahtuman, kun toimiston puolesta sille ei ollutkaan tekijää. Samassa tilanteessa oltiin seuraavanakin vuonna ja lisää ymmärrystä ja tieto jälleen kertyi. Olin tuolloin hallituksen jäsen 9 vuotta, joista 8 vuotta varapuheenjohtaja.

 

MAAHANTUONNIN ISOIMMAT STEPIT

Maahantuonti kasvoi vuosi vuodelta ja oma ripsienpidennys brändi Fearie lashes koko päivänvalon heti alussa vuonna 2012 ja seuraavana vuonna Monteil Paris ammattikosmetiikka sarjalla palasi suomen markkinoille yli 20 vuoden tauon jälkeen. Eikä minua yhtään pelottanut aloittaa kouluttaa alalle uusia ammattilaisia, sillä olihan kouluttanut kampaajia Golwellin Pro Teamissä 9 vuoden ajan, kouluttautunut itse jatkuvasti ja valmentanut omaa henkilökuntaani sekä pitänyt erilaisia luentoja.

Välillä on pitänyt tehdä nopeita päätöksiä ja päättäväisyyttä että onnistuu tavalla tai toisella. Esimerkiksi oman rakennekynsi ja geelilakka merkkini kanssa oli ongelmia ja minulla oli kuukausi aikaa etsiä uusi yhteistyökumppani vuonna 2014, kun olin sponsorina Miss Suomi kisoissa tehden finalisteille ripsienpidennykset ja rakennekynnet. Siinä vaiheessa mukaan liittyi Italialainen RobyNails, joka on jäänyt hieman taka-allalle syksyn 2016 jälkeen, jolloin liiketoimintakaupan myötä yritykseni osti LCN brändin maahantuonnin (ollut suomen markkinoilla tänä vuonna 30 vuotta). Tämäkään ei mennyt aivan kuin Strömsössä, sillä kun kaikki oli neuvoteltu kuntoon, kävin tiukan 2 kk rahoitus väännön ja vihdoin 4. pankki ymmärsi ajatukseni ja myönsi kaikki tarvitsemani rahoituksen tuosta vaan. He myös hoitivat omarahoitus osuuden sen jälkeen kun bisnes enkeli vetäytyikin yhtäkkiä pois hankkeesta.

Kuluttajien asiakaspalvelu on jäänyt viimevuosina nyt vähemmälle, mutta kokemusta alalta silti löytyy rokka kaupalla ja haluan jakaa tietoani eteenpäin ja samalla auttaa sinua välttämään samat suden kuopat, missä minä olen rämpinyt.

 

KAIKKI EI OLE AINA SILTÄ MILTÄ SE NÄYTTÄÄ

Miestäni lainatakseni ”Välillä menee niin lujaa ettei asioihin uskalla enää edes puuttua”. Omaa jaksamistani ja hyvinvointia olen opetellut tässä viimeisen 5 vuoden ajan, vaikka vuosia sitten tuli käytyä Kosmetologien ASLAK kuntoutus.

Diagnoosi keskivaikeasta masennuksesta yritystoiminnan ollessa isoimmillaan ja nuorimmaisen ollessa vuoden ikäinen ei tullut mitenkään hyvään saumaan. Olin jo sinnitellyt parivuotta ja Kosmetologin erikoisammattitutkinnon opinnot olivat hieman helpottaneet olotilaani kun tutustuin enemmän Auyrvedaa ja aromaterapiaan.

Oma jaksaminen on erittäin tärkeä asia, olenkin oppinut joka vuosi paljon uusia asioita sen suhteen. Välillä mennään projekteissa äärirajoilla ja toisinaan voin ottaa löysemmin. Omat haasteensa tuo myös kaikkeen tekemiseen sen, että Savonlinnan päässä teen kaikki työt yksin. Välillä saan onneksi apua pakkaamiseen, varsinkin silloin kun olen pidempään poissa kouluttamassa.

Omasta tarinastani on varmasti jokin osa sinulle hyvin tuttua. Kyselin kollegoilta heidän isoimpia haasteitaan tällä hetkellä ja ne olivat toistensa vasta kohdat. Asiakkaita on joko liian vähän tai liikaa eikä kummassakaan tapauksessa jää viivanalle riittävästi tuloja tai omaa aikaa palautumiseen.

 

Heitänkin haasteen ilmaan ja kutsun sinut kanssani mielenkiintoiselle matkalle omaan sisimpääsi, jonka kautta lähdemme yhdessä rakentamaan tietäsi menestykseen. Oikeilla vinkeillä saat tasapainotettua työn ja vapaa-ajan, ansaitsen paremmin ja voit hyvin.

 

Aurinkoisin terveisin,

Ansu

 

2018-07-08T18:37:51+00:00 08.07.2018|