Kestopigmentoija, toimitko uuden lain mukaisesti?

Tiedätkö sinä kestopigmentoijana miten uusi REACH laki vaikuttaa sinuun?

Tämä artikkeli on kirjoittelu sinulle LCN kestopigmentointi ammattilainen! Toisaalta se avaa asioita myös sinulle, joka harkitset kestopigmentoinnin ottamista ja haluat varmistaa, että palvelu tuotetaan sinulle mahdollisimman turvallisesti.

LCN kestopigmnentoiti värit ovat eläinystävällisiä, täysin vegaaneja sekä 100 % yhteensopian uudeen REACH säädösten kanssa.
LCN kestopigmentointi värit ovat 100 % lain mukaisia, täysin vegaaneja ja eläinystävällisiä

Usein huomaan kuluttajien rinnastavan kestopigmentointeja tatuointeihin. Toki molemmissa menetelmissä viedään väriä ihon alle neulan avulla, koneellisesti tai käsinpiirto tekniikalla (microblading / microtapping). Tatuoinnissa väri viedään syvemmälle ihoon ja lopputulos on elinikäinen, kun taas kestopigmentoinnit kestävät muutamia vuosia. Kestoon vaikuttaa aina asiakkaan ihon kyky ottaa väriä vastaan ja varastoida se ihoon sekä kestopigmentoija ammattilaisen ammattitaito vielä väri oikeaan ihon kerrokseen. Vaikka menetelmä on sama, on niissä eroavaisuuksia, mutta perusperiaatteet ovat samat.

Tiesitkö että värit, joita ihon alle viedään on luokiteltu vuoteen 2020 asti automaaleihin, ei siis kosmetiikkaan. 5.1.2022 voimaan astunut REACH laki muuttaa tämän tilanteen täysin, sillä silloin väreille on asetettu EU:n määrittelemät kriteerit. Saksassa, josta LCN:n kestopigmentointi värit tuodaan markkinoille, on ollut vastaava laki jo vuosia ja siksi uusi REACH laki ei tuonut juurikaan muutoksia tuotteisiimme.

uudet LCN kestopigmentivärit
LCN kestopigmentointi värit

LCN:llä on yli 35 vuoden kokemus kestopigmentointi menetelmistä, väreistä ja laitteista. Värien ideologia ja raaka-aine sisällöt uusiutuivat 2016 – 2018, jolloin valikoimiin tulivat Organic linen sekä Skin Couture sarjojen värit kulmakarvoille, huulille ja silmienrajauksiin. Sekä oma värituote perhe Microbladingille. Vaikka mitään lainsäädäntöä EU:n tasolla väreille ei vielä silloin ollut olemassa, tutkittiin ne kahden puolueettoman tahon puolesta Sveitsissä ja Saksassa. Lanseerauksen jälkeen värit saivat ansaittua huomiota ja tunnustusta Saksalaiselta Beauty Fofumilta, joka totesi värit parhaiksi Saksan markkinoilla oleviksi väreiksi.

LCN kestopigmentointi sertifkkaatti 1. sijasta Beauty forum awardseissa
1. sija kestopigmentoinissa

Uudesta EU:n REACH laista on puhuttu vasta loppuvuodesta saakka, kun viimeiset säädökset siihen saatiin tehtyä. Itse lakia on alettu tekemään jo vuonna 2006, joten mistään aivan uudesta asiasta ei ole kysymys. Muutoksia lakiin on vielä tulossa, sillä nyt elämme vihreän ja sinisen väripigmentin siirtymäaikaa ja vanhassa muodossa olevat väripigmentit tulee poistumaan tuotteista vuoden 2023 alkuun mennessä.

Miksi uusi REACH laki asetettiin? Tiedon ja palvelun suosion kasvaessa lisääntyy myös riskit allergioille ja muille haittavaikutuksille. Oman kauneuden luonnollinen korostaminen ja huolitellun ilmeen helppous houkuttelee monia kuluttajia käyttämään pigmentointi palveluita yhä enenemissä määrin.

Tuotekehittelijät kehittävät uusia tuotteita ja menetelmiä jatkuvasti, mutta aina markkinoille mahtuu myös niitä, joiden tuotteet tuodaan markkinoille nopeasti ilman eettisyyttä ja ne eivät ole niin tutkittuja ja ihoystävällisiä, kuin oletamme niiden olevan. Riski sairastumisille kasvaa ja koska menetelmällä tehdyt työt ovat niin suosittuja, heräsivät päättäjät vihdoin tutkimaan asiaa tarkemmin ja asettamaan tuotteille uusia turvallisuus määräykset. Nyt kun tiedät, etteivät kestopigmenointi värit olleetkaan kosmetiikkaa, kuten oletit, ymmärrät, miksi uusi laki ja sen asetukset ovat turvallisuuden kannalta merkityksellisiä.

REACH turvallisuus laki tuo läpinäkyvyyttä ja turvallisuutta. Jatkossa tekijät ja kestopigmentointi värien maahantuojat voivat taata loppukuluttajalle mahdollisimman turvallisen asiakaskokemuksen. Lopputulos on iholle turvallinen ja lopputulos mahdollisimman pitkäkestoinen. Toki itse kestopigmentointi väri on vasta yksi osa kokonaisuutta, kun puhutaan kauniista ja luonnollisesta kestopigmentoinnista. Onnistuneen kestopigmentoinnin takaa löytyy aina vankka ammattitaitoa, syvällinen ymmärrys väri- ja muoto-opista, eettisyydestä ja tarkka hygienia yhdessä kädentaitojen harjaantumisen kanssa.

Huulten kestopigmentoiti palauttaa häilyville huulten rajoille jälleen selkät ääriviivat

Tutkimuksissa huomattiin, että moni EU:n ulkopuolelta saapuvista pigmentointi / tatuointi väreistä sisälsivät epäpuhtauksia sekä väri- ja lisäaineita, jotka eivät olleet EU:n lainsäädäntöjen mukaisia. Ne sisälsivät usein hiilivetyjä, formaldhydejä ja tiettyjä polymeerejä, jotka reagoivat helposti keskenään vapauttaen haitallisia aineita. Värejä myös laimennettiin juoksevaksi tislatulla vedellä alkoholin sijaan, jolloin bakteeri kasvustoa pääsi syntymään helposti. Kuten kuvasta huomaat uudessa INCISSÄ näitä raaka-aineita ei enää löydy.

Vaikka laki on astunutkin jo voimaan, on uusien värien saaminen markkinoille ollut hidasta. Päättäjät viilasivat vielä lokakuussa 2021 alkoholipitoisuuksien määrää, mikä esti uusien tuotteiden tuotannon hyvissä ajoin. Samaan aikaan globaali tilanne on vaikeuttanut joidenkin raaka-aineiden saamista. LCN:n uudet iholle testatut kestopigmentointi värit saapuvat varastoon maaliskuun puolessa välissä, muutamassa erässä. värisävyt ovat edelleen ne vanhat tutu, joten värien valinta käy yhtä helposti kuin ennen. Värinpigmenttien koostumus ja sekoitus suhteet ovat pysyneet samoin. Orgaanisen linjan värit eivät sisällä edelleenkään rautaoksideja, mutta ovat tiheää tasaista värimassaa, joka imeytyy ja kiinnittyy ihoon helposti eikä muuta värin lopputulosta parantuessaan. Väri haihtuu iholta tasaisesti ja pysyy harmahtavan sävyisenä, joten sinun tai asiakkaasi ei todellakaan tarvitse pelätä punertavaa lopputulosta muutaman vuoden jälkeen. AAMT standardin mukaisia steriloituja gammasäteilytyksen mahdollistavia värisävyjä löytyy sekä silmienrajauksiin että huulten ja kulmakarvojen pigmentointiin.

Skin couturen linjasta löytyvät värisävyt samoihin käyttötarkoituksiin. Tämän tuotelinjan väreissä on yhdistetty orgaanisia ja epäorgaanisia pigmenttejä, jolloin lopputuloksesta saadaan vieläkin kirkkaampi ja intensiivisempi. Pumppupulloon pakatut värit ovat aina hygienisiä käyttää ja niiden laatuluokitus täyttää 100 % Resap 2008 standardin luokituksen.

Näiden sävyjen lisäksi LCN on tuonut markkinoille oman värisarjan erityisesti Microbladingejä silmällä pitäen. Nämä pumppupulloon pakatut sävyt ovat koostumukseltaan ohuita, mutta pigmenttirikkaita, joten microbladingin lopputulos on nähtävillä entistä helpommin ja nopeammin.

Tuoteuudistuksen myötä LCN uudisti myös värivalikoimaa ja nyt sinun on entistä helpompi löytää asiakkaasi iholle sopiva värisävy.

Bicroblading on kestopigmentoinnin käsinpiirto tekniikka, jolla luodaan kulmakarojen sekaan uusia luonnollisia uusi karvoja.

On aika siivota laattikosta roskiin käytössäsi olleet kestopigmentointi värit.

Uusi laki edellyttää käytettävän kaikissa kestopigmentoinneissa ja tatuoinneissa käyttämään uusien säädösten mukaisia tuotteita 5.1.2023 lähtien. Tilaamalla uudet värit ja heittämällä vanhat pois turvaa omaa selustaasi. Osa asiakkaista on todella tietoisia lakimuutoksesta ja sen merkityksestä ja olen varma, että haluat toimia hoitolassasi vastuullisesti ja eettisesti ajatellen aina asiakkaan turvallisuutta. Jatkossa kannattaa myös huomioida väripullon säilyvyys aika avattuna. Löydät sen etiketistä avoimena olevan purkin sisällä. Skin Couture värien säilyvyys aika avattuna on 12 kk ja uskon että Organic linen väreillä se on sama kuun ennen eli 6 kk.

LCN:n kestopigmentointi värit, laitteet ja tarvikkeet löydät verkkokaupastamme tämän linkin takaa. Koulutukset joissa yhdistyy teoriaopetus verkossa ja lähikoulutus omalle mallille Savonlinnassa tai omassa hoitolassasi löytyy tämän linkin takaa.

Myymme LCN kestopigmenointi tuotteita koulutuksemme käyneille kauneudenhoitoalan ammattilaisille. Halutessasi vaihtaa kestopigmentointi värisi LCN:n väreihin suosittelen ottamaan minuun yhteyttä, niin autan sinua valitsemaan käyttöösi sinulle sopivimmat tuotteet ja käydään niiden käyttöön sisältyvä teoriaosuus läpi. Tavoitat minut 040 703 7831 tai info@adelainbeauty.com.