|

Näin saat kauniit kesävarpaat

Kesä on täällä ja mikä olisikaan sen parempaa, kuin astella kuumilla kesäkaduilla hyvin hoidetut varpaat paljastavissa sandaaleissa! Aina jalat eivät kuitenkaan ole edustavimmillaan pitkän talven jälkeen ja neuvot tilanteen parantamiseksi voivat olla paikallaan. 

Hemmotteluhetki kotona tehtävän jalkahoidon parissa

Ennen varpaiden vapauttamista voi olla mukavaa viettää hemmotteluhetki hoitolassa tai kokeilla kotona tehtävää jalkahoitoa. 
Varpaat kauniiksi kotona tehtävällä jalkahoidolla:
  • Puhdista vanhat lakat, lyhennä kynnet tarvittaessa ja muotoile viilan avulla.
  • Sekoita lämpimään veteen jalkakylpysuolaa ja liota varpaita niin kauan, että iho ja kynsinauhat pehmentyvät.
  • Kuori iho ja poista jalkaraspin avulla jalkapohjan kuivat ja paksuuntuneet kohdat. 
  • Raspauksen jälkeen jalat janoavat kosteutta, joten sivele iholle kunnon kerros jalkarasvaa. Kosteutusta voi tehostaa kietomalla jalat kelmuun. Pedikyyrin tulosten ja ihon hyvinvoinnin kannalta on myös tärkeää jatkaa rasvausta säännöllisesti päivittäin. 
LCN Urea 10% jalkavoide on intensiivinen tehokosteusvoide erittäin kuiville jaloille. Tuote sisältää ureaa sisältävän yhdistelmän lisäksi myös allantoiinia, joka rauhoittaa ihoa.
  • Työnnä lopuksi pehmenneet kynsinauhat esimerkiksi puutikun avulla pois kynnen päältä. Muista kuitenkin, että kynsinauhojen leikkaaminen kasvattaa tulehdusriskiä.
  • Viimeistele pedikyyri lakkaamalla kynnet kesäisellä värillä! Äläkä unohda aluslakkaa, sillä se ehkäisee kynnen pintaan muodostuvia värjäymiä.
Kesän hittituote Mykosept Foot Guard suojaava hoitovoide on suunniteltu jaloille, jotka kaipaavat raikasta tunnetta, suojaa ja hoitavuutta. Manteliöljy ja karitevoi hoitavat ja kosteuttavat samalla kun valkoisen teen uute suojaa ihoa ympäristön haittavaikutuksilta, vapailta happiradikaaleilta, tulehduksilta sekä ihovaurioilta.

Sienitulehdukset riesana

Sandaalien käyttö tai perinteinen pedikyyri eivät välttämättä kuitenkaan innosta, jos kynsissä on kynsisienen aiheuttama tulehdus. 
Kynsisieni on aktiivisten ihmisten yleinen vaiva, eikä sitä tule hävetä. Se onkin usein seurausta varpaan tai kynnen loukkaantumisesta, sillä sieni ei tartu terveeseen kynteen. Leviäminen tapahtuu usein myös varvasvälin tai jalkapohjan silsan kautta ja kynsivallintulehduskin saattaa edesauttaa tartunnan saamista. 
Näin ollen paras suojautumiskeino on pyrkiä välttämään loukkaantumisia sekä nopealla reagoinnilla ja hoidon toteuttamisella välttää tulehdusten leviäminen pidemmälle. Jos siis epäilet kärsiväsi sienitulehduksesta, hakeudu lääkäriin tai testaa apteekin itsehoitovalikoimaan kuuluvia paikallishoitoaineita. Sienestä eroon pääseminen vie joka tapauksessa aikaa, joten nopea toiminta kannattaa.
Sienitulehdusten varalta voi suojautua myös hoitotuotteiden avulla. Esimerkiksi LCN Mykosept  -liuos ja Mykosept Spray ovat hoitotuotteita, jotka suojaavat jalkoja bakteeri- ja sienitartunnoilta sekä edistävät mahdollisesti jo saatujen tartuntojen paranemista. Tuotteet sisältävät myös kosteuttavia ainesosia, bisabolia sekä panthenolia.

Geelauksella kauniit varpaat

Näyttävät kesävarpaat saat myös kestolakan tai geelauksen avulla. Nämä ovat hyviä vaihtoehtoja varsinkin ihmisille, jotka eivät jaksa korjailla lohkeilevia lakkoja tai käyttää muutenkaan aikaa varpaiden huoltamiseen. Geelaus tarjoaa kosmeettisen avun myös vaurioituneiden kynsien korjaamiseen.
Kestolakka on kuin tavallinen kynsilakka, mutta se pysyy kynsissä lohkeilematta pidempään. Värillisen kestolakan alle voidaan myös asettaa aluskalvo, jonka ansiosta lakkauksen voi poistaa helposti kotona. 
Geelaus taas tarkoittaa oman kynnen päälle tehtävää vahvistusta UV-kovetteisella kertageelillä, joka pysyy varpaankynsissä hyvänä jopa koko kesän (suositusaika noin 2 kuukautta). Varpaankynsiin ei siis pyritä lisäämään pituutta, vaan saamaan ohuella geelikerroksella syntymään kaunis, miellyttävä sekä käytännöllinen lopputulos. Geelauksen kanssa myös kynnen koristelut onnistuvat, joten geelatut kesävarpaat voi viimeistellä esimerkiksi näyttävin timantein. Suosittuja ovat myös ranskalaiset lakkaukset, joissa kynnen kärki maalataan valkoiseksi.
Sopivaa viimeistelyä valitessa kannattaa myös huomioida, että kestolakkaus onnistuu parhaiten terveelle ja tasaiselle kynnelle, kun taas LCN Wilde Pediqure -geelauksella voidaan korjata jopa pahasti vaurioituneita kynsiä terveen ja sileän näköiseksi. Geelin avulla voidaan myös helpommin peittää kynnen tavanomaisia epätasaisuuksia, kun taas pelkät värivirheet voidaan tapauksesta riippuen saada piiloon myös kestolakalla.
Näin upea lopputulos syntyi LCN Wilde Pediqure -geelauksella asiakkaalle, jonka varpaankynsi oli vioittunut sisäänkasvaneen kynnen korjausleikkauksessa.

Suojaa jalkasi auringolta

Moni muistaa suojata kasvonsa auringolta, mutta usein unohtuu, että säteet paistavat armotta myös jalkojen iholle. Ennenaikaisen ihon vanhenemisen lisäksi vaarana on myös mahdollisen ihosyövän eli melanooman kehittyminen. Suojautumiseen riittää kuitenkin kosteuttava ja hoitava jalkarasva, joka sisältää samalla tarvittavan suojakertoimen haitallisia UV-säteitä vastaan.
 
LCN Urea Summer 10% suojavoide
Muista myös tutustua muihin jalkoja hoitaviin ja suojaaviin LCN-tuotteisiin verkkokaupassamme!