Näin saat kauniit kesävarpaat
Tekijäansu@adelainbeauty.com
Kesä on täällä ja mikä olisikaan sen parempaa, kuin astella kuumilla kesäkaduilla hyvin hoidetut varpaat paljastavissa sandaaleissa! Aina jalat eivät kuitenkaan ole edustavimmillaan pitkän talven jälkeen ja neuvot tilanteen parantamiseksi voivat olla paikallaan.
Hemmotteluhetki kotona tehtävän jalkahoidon parissa
Ennen varpaiden vapauttamista voi olla mukavaa viettää hemmotteluhetki hoitolassa tai kokeilla kotona tehtävää jalkahoitoa.
Varpaat kauniiksi kotona tehtävällä jalkahoidolla:
- Puhdista vanhat lakat, lyhennä kynnet tarvittaessa ja muotoile viilan avulla.
- Sekoita lämpimään veteen jalkakylpysuolaa ja liota varpaita niin kauan, että iho ja kynsinauhat pehmentyvät.
- Kuori iho ja poista jalkaraspin avulla jalkapohjan kuivat ja paksuuntuneet kohdat.
- Raspauksen jälkeen jalat janoavat kosteutta, joten sivele iholle kunnon kerros jalkarasvaa. Kosteutusta voi tehostaa kietomalla jalat kelmuun. Pedikyyrin tulosten ja ihon hyvinvoinnin kannalta on myös tärkeää jatkaa rasvausta säännöllisesti päivittäin.
- Työnnä lopuksi pehmenneet kynsinauhat esimerkiksi puutikun avulla pois kynnen päältä. Muista kuitenkin, että kynsinauhojen leikkaaminen kasvattaa tulehdusriskiä.
- Viimeistele pedikyyri lakkaamalla kynnet kesäisellä värillä! Äläkä unohda aluslakkaa, sillä se ehkäisee kynnen pintaan muodostuvia värjäymiä.
Sienitulehdukset riesana
Sandaalien käyttö tai perinteinen pedikyyri eivät välttämättä kuitenkaan innosta, jos kynsissä on kynsisienen aiheuttama tulehdus.
Kynsisieni on aktiivisten ihmisten yleinen vaiva, eikä sitä tule hävetä. Se onkin usein seurausta varpaan tai kynnen loukkaantumisesta, sillä sieni ei tartu terveeseen kynteen. Leviäminen tapahtuu usein myös varvasvälin tai jalkapohjan silsan kautta ja kynsivallintulehduskin saattaa edesauttaa tartunnan saamista.
Näin ollen paras suojautumiskeino on pyrkiä välttämään loukkaantumisia sekä nopealla reagoinnilla ja hoidon toteuttamisella välttää tulehdusten leviäminen pidemmälle. Jos siis epäilet kärsiväsi sienitulehduksesta, hakeudu lääkäriin tai testaa apteekin itsehoitovalikoimaan kuuluvia paikallishoitoaineita. Sienestä eroon pääseminen vie joka tapauksessa aikaa, joten nopea toiminta kannattaa.
Geelauksella kauniit varpaat
Näyttävät kesävarpaat saat myös kestolakan tai geelauksen avulla. Nämä ovat hyviä vaihtoehtoja varsinkin ihmisille, jotka eivät jaksa korjailla lohkeilevia lakkoja tai käyttää muutenkaan aikaa varpaiden huoltamiseen. Geelaus tarjoaa kosmeettisen avun myös vaurioituneiden kynsien korjaamiseen.
Kestolakka on kuin tavallinen kynsilakka, mutta se pysyy kynsissä lohkeilematta pidempään. Värillisen kestolakan alle voidaan myös asettaa aluskalvo, jonka ansiosta lakkauksen voi poistaa helposti kotona.
Geelaus taas tarkoittaa oman kynnen päälle tehtävää vahvistusta UV-kovetteisella kertageelillä, joka pysyy varpaankynsissä hyvänä jopa koko kesän (suositusaika noin 2 kuukautta). Varpaankynsiin ei siis pyritä lisäämään pituutta, vaan saamaan ohuella geelikerroksella syntymään kaunis, miellyttävä sekä käytännöllinen lopputulos. Geelauksen kanssa myös kynnen koristelut onnistuvat, joten geelatut kesävarpaat voi viimeistellä esimerkiksi näyttävin timantein. Suosittuja ovat myös ranskalaiset lakkaukset, joissa kynnen kärki maalataan valkoiseksi.
Sopivaa viimeistelyä valitessa kannattaa myös huomioida, että kestolakkaus onnistuu parhaiten terveelle ja tasaiselle kynnelle, kun taas LCN Wilde Pediqure -geelauksella voidaan korjata jopa pahasti vaurioituneita kynsiä terveen ja sileän näköiseksi. Geelin avulla voidaan myös helpommin peittää kynnen tavanomaisia epätasaisuuksia, kun taas pelkät värivirheet voidaan tapauksesta riippuen saada piiloon myös kestolakalla.
Suojaa jalkasi auringolta
Moni muistaa suojata kasvonsa auringolta, mutta usein unohtuu, että säteet paistavat armotta myös jalkojen iholle. Ennenaikaisen ihon vanhenemisen lisäksi vaarana on myös mahdollisen ihosyövän eli melanooman kehittyminen. Suojautumiseen riittää kuitenkin kosteuttava ja hoitava jalkarasva, joka sisältää samalla tarvittavan suojakertoimen haitallisia UV-säteitä vastaan.