ADELAIN beauty Oy 2323449-1 (jäljempänä verkkokauppa) myy tuotteita ja palveluita yrittäjille ja yksityishenkilöille, jotka toimivat alalla
(tai heillä on vakaa aikomus alkaa toimia alalla) ja he työskentelevät Suomessa.
Kaupankäyntiin ei päde normaalit kuluttaja kauppaa ohjaavat säädökset, vaan myös yksityisiä henkilöitä käsitellään yrittäjinä.
Yrityksellä ei ole kuluttajille suunnattua verkkokauppaa.

Pidätämme oikeuden toimitusehtojen ja hintojen muutoksiin. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron.

 

Verkkokaupan yhteystiedot

Sähköposti: asiakaspalvelu@adelainbeauty.com

Puhelin: 040 703 7831

Postiosoite: Olavinkatu 32, 57130 Savonlinna

 

Tilaaminen

Voit tilata tuotteita verkkokaupan lisäksi myös sähköpostilla info@adelainbeauty.com tai soittamalla 040 703 7831.
Tehdessäsi tilausta kerro tuotteen tilausnumero sekä määrä (huomioi, että esim. kynsiviilat on pakattu 6 kpl paketteihin, joka on 1 kappale).

Muiden sähköisten kanavien kautta emme ota tilauksia vastaan.
Tilaus- ja toimitusehdomme ovat aina samat huolimatta siitä, mitä kautta tuotteita tilataan.
Ehdot pätevät myös Kauneusgurun verkkokaupassa sekä ostaessa suoraan varastosta tai tapahtumista.

Tuotteet tilataan lisäämällä ne ostoskoriin. Kun tilaus on valmis siirrytään kassalle maksamaan tuotteet, jossa samalla hyväksytään
toimitusehdot joka pitää sisällään tuotteen hinnat, toimitusehdot, toimituskulut sekä palautus käytönnön (ks. lisätietoja alempana).

 

Maksaminen

Verkkokaupan maksuvälittäjänä toimii Bambora PayForm (Paybyway Oy, y-tunnus 2486559-4), joka on rekisteröity Finanssivalvonnan
ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Maksamiseen siirrytään Bamboran verkkopalvelun kautta ja tiliotteella ja laskulla maksun saajana
näkyy Bambora tai Paybyway Oy. Bambora välittää maksut verkkokauppiaalle.
Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin ettei kukaan
ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja.

Kauppa syntyy verkkokaupan asiakkaan ja verkkokaupan välille. Verkkokaupan vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet,
kuten myös asiakkaalla (verrattavissa kaikkeen kaupan tekoon).

Lue lisää Bamborasta: https://www.bambora.com

Maksettuasi tilauksen saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi, jossa ilmeneee tilaamasi tuotteet hintoineen. Kuitin ostoksistasi voit printata omalta asiakas tililtäsi verkkokaupasta.
Vuoden 2020 alusta olemme siirtyneet sähköiseen tiedonsiirtoon, emmekä lähetä paketin mukana laskua / lähetettä. Mikäli tälläinen halutaan erikseen paperisena veloitetaan siitä 6 €.

Kun tilaus tehdään sähköpostilla tai puhelimella lähetämme sinulle tilauksesta ennakkolaskun, jonka maksettuasi vapautamme tilauksesi toimitukseen.
Pidämme tuotteita varattuna sinulle 3 päivän ajan. Mikäli tähän mennessä suorituksesta ei ole tullut meille kuittia, vapautamme tavarat takaisin varastoon.

 

Maksutavat

PayForm-palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla.
Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki,
Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit, sekä Jousto.

MobilePay: Voit maksaa MobilePay-lompakollasi mikäli olet sallinut verkkokaupoissa maksamisen sovelluksen asetuksista.
MobilePay-lompakollasuoritetut maksut veloitetaan lompakkoon liitetyltä maksukortilta. Mikäli maksun veloittaminen
maksukortilta epäonnistuu, MobilePay-lompakolla maksaminen ei ole mahdollista verkkokaupassa.

Jousto: Valitse verkkokaupan kassalla Jousto Osamaksu ja saat joustavasti 1-24 kk maksuaikaa ostoksellesi. Laskutuspalkkio
on 4,90 €/lasku ja kuukausittaisen nimelliskoron 2,42 %. Esimerkiksi 300 euron ostos 24 kk maksuajalla maksaa 21,52 €/kk.
Tämä summa sisältää laskutusmaksun ja kuukausittaisen nimelliskoron 2,42 %. Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko
tyypilliselle 300 euron 24 kk:n maksuajalle on 78,86 %. Kertaostos verkkokaupassa Jousto Osamaksulla on max. 5000 €.

Yksityishenkilön luottoraja on max. 5000 €, jonka puitteissa Jousto Laskulla ja Osamaksulla voi maksaa ostoksia verkkokaupoissa ja myymälöissä.

Euroloan Consumer Finance Oyj:llä on oikeus tarkastaa Mash Laskulla tai Osamaksulla maksavan asiakkaan luotto- ja osoitetiedot ja myöntää tai
evätä luotto niiden perusteella. Euroloan Consumer Finance Oyj (2159120-9) on vuodesta 2007 asti toiminut suomalainen rahoitusalan yritys.

 

Tehdessäsi tilauksen puhelimella tai emailillä maksetaan tuotteet samalla tavalla ennakkoon kuin verkkokaupassa. Toimitamme tuotteita laskulla vain
laskutus sopimuksen tehneille asiakkaille, joiden luottotiedot tarkistetaan. Laskulla eräpäivä vaihtellee siis 0 – 14 pv välillä.
Mikäli asiakas jättää laskun maksamatta ajallaan, siirtyy hän automaattisesti ennakkolaskutuksen piiriin.

 

Bambora PayForm -maksupalvelun yhteystiedot

Bambora PayForm, Paybyway Oy (Y-tunnus 2486559-4)

Sähköposti: payform@bambora.com

Puhelin: 029 300 5050 (arkisin klo 9-16)

Postiosoite: Laserkatu 6, 53850 Lappeenranta

 

Enterpay-yrityslasku:

Yrityksesi saa laskun haluamallasi tavalla e-laskuna tai sähköpostin välityksellä (.pdf lasku). Laskulla yrityksesi saa 14 päivää maksuaikaa.
Yrityksesi voi määritellä ostovaltuuksia haluamilleen työntekijöille ja hallinnoida niitä helposti verkkopalvelun avulla. Yrityksesi voi seurata
tehtyjä ostoja verkkopalvelun välityksellä. Palvelun käyttö ostosten tekoon on maksutonta. Lisätietoja Enterpayn yrityslaskusta osoitteessa
www.enterpay.fi/ostajalle. Palvelun käyttöehdot löytyvät osoitteesta: www.enterpay.fi/ehdot-palvelu/
Enterpay tarkistaa asiakkaan luottotiedot ennen laskun hyväksymistä. Laskulla näkyy kaikki tilaamasi tuotteet hintoineen.
Löydät myös kopion tilauksesta omista tiedoistasi.

 

Toimitustavat ja -aika

Tuotteet pakataan 1 – 3 arkipäivän sisällä tilauksen saapumisesta ja paketti toimitetaan Matkahuollon välityksellä suoraan hoitolaasi tai lähimpään
Matkahuollon asiamies pisteeseen. Tilauksen tullessa klo 11 jälkeen siirtyy se automaattisesti seuraavalle päivälle, josta lähdetään laskemaan pakkausaikaa.
Muista siis kertoa kumpaa toimitus tapaa haluat käyttää, sillä Matkahuolto toimittaa paketin vain kerran, eikä ilmoita
siitä erikseen. Mikäli pakettia ei pystytä toimittamaan perille siirtyy se noudettavaksi Matkahuollon toimipisteeseen, josta se palautuu meille 14 pv jälkeen.
Tarkemmat Matkahuollon säilytysajat kannattaa tarkistaa heidän sivuiltaan. Sama säilytysaika pätee myös lähellä paketteihin.
Se mihin matkahuollon pisteeseen paketti palautuu sen mukaan, mistä sitä on lähdetty jakamaan. esim. Helsingistä käsin jaettavat paketit palautuvat
aina Kampin pisteeseen ja Helsingistä käsin jaetaan yli 100 km aluetta.

Matkahuollon toimitus aika vaihtelee 1 – 3 arkipäivään riippuen siitä minnepäin suomea paketti toimitetaan.

Mikäli paketti palautuu meille noutamattomana veloitamme asiakkaalta palautuksesta kertyneen summan sekä uudelleen lähettämisen kulut.

Toimitustavan nouto / toimitus valitaan tilauksen yhteydessä.
Mikäli paketti noudetaan Savonlinnan toimipisteestä tulee etukäteen sopia milloin paketti noudetaan. Emme ole paikalla joka päivä tai koko päivää.

 

Toimituskulut

Maksamme toimituskulut yli 150 euron (ALV 24 %) tilauksista, alle rahtirajan jääneistä toimituksista perimme 15 € toimitusmaksun.

 

Myyntialue

Verkkokaupassa myytäviä tuotteita toimitetaan ainoastaan Suomen alueelle.
Muihin maihin toimituksista sovitaan erikseen, sillä osassa tuotteissa on sopimuksiin liittyviä myyntirajoituksia.

 

Tuotteiden palauttaminen

Reklamointiaika tuotteen saapumisesta 7 päivää ja se tehdäään sähköpostilla asiakaspalvelu@adelainbeauty.com tai soittamalla 040 – 703 7831.

B2B kaupassa eivät päde samat palautusoikeudet kuin kuluttajakaupassa. Hyväksymällä toimitusehdot sitoudut maksamaan tuotteen kaikissa tapauksissa.
Mikäli tuote on viallinen vaihdamme sen samanlaiseen uuteen tuotteeseen ja viallinen tuote tulee palauttaa meille alkuperäisessä pakkauksessa.

Mikäli asiakas on tilannut väärän tuotteen olemme joissain tapauksissa valmiita ottaamaan tuotteen takaisin, mutta silloin asiakas maksaa aina
tuotepalautuksen rahdin. Tuotepalautuksissa sovimme aina erikseen, kuinka maksu hyvitetään asiakkaalle.

Kaikista palautuksista on aina sovittava kauppiaan kanssa etukäteen.
Mikäli asiakas on käyttänyt asiakaspalautusta ilman lupaa lähetämme hänelle toimituskuluista laskun.

 

Toimituksessa rikkoutuneet lähetykset

Valitettavasti huolellisesta pakkaamisesta huolimatta tuotteet eivät aina tulemaan ehjänä perille.
Tämän takia on hyvä jo lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot.
Mikäli lähetys on vaurioitunut kuljetuksessa, tee HETI vahinkoilmoitus kuljettajalle (Matkahuollolle).
Ota myös yhteys asiakaspalveluumme, niin sovimme uuden tuotteen toimituksesta.

Pyydämme sinua olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme myös silloin, jos huomaat saaneesi väärän tuotteen joka poikkeaa tilauksesi laskusta.
Näissä tapauksissa toimitamme sinulle oikean tuotteen veloituksetta ja vastaamme väärän tuotteen palauttamisesta aiheutuneet kulut.

Kaikki yllä mainitut ehdot koskevat myös tilauksien tekemistä puhelimitse, sähköpostitse, koulutuksissa tai tapahtumista.

 

 

Koulutuksien toimitusehdot

Kouluutksiin ilmoittautuminen on aina sitova. Koulutukset ostetaan www.kauneusguru.fi verkkokoulutus sivustolt, jossa on samat maksutavat käytössä.

Koulutus tulee olla maksettuna ennenkuin koulutusmateriaaleihin pääsee käsiksi tai lähikoulutuspäivä vahvistetaan varatuksi koulutettavalle.
Osaan koulutuksista sisältyy aloituspaketti ja se toimitetaan lähikoulutuksen yhteydessä. Sen tuotteisiin pätee yllä olevat säännöt.

 

Lähikoulutuksen peruminen

Lähikoulutuspäivän voi perua veloituksetta 4 viikkoa ennen varattua ajankohtaa.
Mikäli koulutus perutaan tämän jälkeen veloitamme siitä 300 €:n peruuntumis maksun.

Jos lähikoulutuspäivä perutaan 2 viikon sisällä koulutuspäivästä, veloitamme koko koulutusmaksun.
Tämä tarkoittaa sitä, että maksettu koulutus kuittaantuu käytetyksi ja asiakkaan tulee maksaa erikseen sovittava
summa päästäkseen lähiopetukseen. Mikäli koulutukseen kuuluu lähiopetus tulee se käydä ehdojen mukaisesti,
jotta koulutus katsotaan käydyksi loppuun ja että siitä voi saada diplomin.

Mikäli lähikoulutuksen ajankohtaa siirretään asiakkaan toimesta 2 viikkoa ennen sovittua päivää, veloitamme siitä 300 €.
Kaikki ylläolevat summat ovat verollisia.

Mikäli siirron syy liittyy henkilökohtaiseen äkilliseen sairastumiseen tarvitsemme siitä lääkärintodistuksen.

Force majeure tapauksissa käsittelemme jokaista asiaa erikseen ja pyrimme löytymään nopeasti uuden loppuratkaisun.
Tämä saattaa kuitenkin tarkoittaa sitä, että koulutuksen viikonpäivä sekä koulutuspaikkakunta muuttuu.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Yrityksen puolesta koulutus perutaan ainoastaan Force majeure tilanteissa tai äkillisen henkilökohtaisen tai lähipiirin
sairaustapauksen johdosta.

 

Sivustolta kerättävät tiedot

Sivustomme kerää rekisteröitymisen yhteydessä yrityksesi / sinun henkilökohtaisia tietoja,
joita käsitellään tietoturvalain vaativalla tavalla. Kaikki antamasi tieto jää ainoastaan
Adelain beautyn käyttöön, eikä muilla ole pääsyä näihin tietoihin.

Sivustomme kerää kävijä tietoa (eväste), jotta pystymme kehittämään sivujamme
ja palvelmaan sinua entistä paremmin.